top of page

ChariTea

Хамбург

Студен чай

Lemonaid и ChariTea създават напитки, такива каквито вярват, че трябва да бъдат направени – от най-добрите Fairtrade съставки. Суровините, които използват, се отглеждат биологично във Fairtrade плантации и от кооперативи, с които имат дългосрочни партньорства. So far, so delicious. Водени са не само от желанието да утолят жаждата ви с вкусни безалкохолни напитки. Стартират проектите Lemonaid & ChariTea, за да насърчат и оформят процеса на социална промяна. С всяка бутилка искат да направят малък принос. Искат да променят света напитка по напитка. Поне малко. Освен Fairtrade, всяка закупена бутилка поддържа Фондацията Lemonaid & ChariTea.

Досега са събрани повече от 6 000 000 евро, които организацията вече може да използва добре в подкрепа на различни социални проекти в развиващите се страни. 


През зимата на 2008 г., създателите на Lemonaid и ChariTea поемат дълбоко въздух и напускат ежедневната си работа и превръщат визията си в реалност. Точно като Beatles, техният бизнес израства в Сейнт Паули, Хамбург, тогава и сега - бохемски и оживен район. В кухнята си изцеждат сок от лайм, варят чай, трошат захар, канят приятели и си казват наздраве. Когато всички чаши са пресушени, решават, че са готови за Lemonaid & ChariTea.В резултат с неизбежни проблеми с капацитета на производство в кухнятя си и с малко помощ от опитни професионалисти, от лятото на 2009 г. малка био компания поема ролята на пълнене на бутилките. И се справят много добре.

bottom of page